Főnix Kupa 2013 november

 

GYŐZELEM A FŐNIX KUPÁN (2006-os korosztály)

 

Az Ikarus BSE 2006-ban születettek gyermekekből álló csapata egy hét alatt második óriási sikerét aratta.

 

A múlt heti PékPont Kupa győzelem után élményekkel gazdagon érkeztünk Székesfehérvárra, az ország egyik legmagasabb színvonalú tornájára.

 

Csoportunk nehéznek ígérkezett és utána előzetes várakozásunk be is igazolódott.

 

Az MTK-Mészöly Focisuli csapata legutóbb hazai pályán 3-1 arányban legyőzött minket, és bár most sem sikerült ellenük nyernünk, kiegyenlített, magas színvonalú mérkőzésen 0-0 döntetlen lett a vége.

 

A második körben a Videoton várt ránk. A mérkőzésen végig fölényben játszottunk, sok helyzetet kialakítva, ebből sokat el is puskázva, de végülis magabiztos 3-1 arányú győzelemmel zártunk a fehérváriak ellen.

 

Ezután következett a legnehezebb mérkőzés a Hírös-Ép-Kecskemét ellen. Az első 10 percben úgy nézett ki, hogy csak az a kérdés, hogy mikor rúgunk gólt, hiszen jól és kreatívan játszva több helyzetet is kidolgoztunk. Ekkor jött a hidegzuhany. Két helyezkedési hibával tarkított labdakihozatalunk és egy jól eltalált lövés 4 perc alatt eldöntötte a találkozót…és nem a mi javunkra.

 

Az utolsó előtti körben az UTE várt ránk. Itt egy labdaeladás után a lilák szereztek vezetést, majd nagy nehezen sikerült egyenlítenünk…és már úgy tűnt, hogy elbúcsúzhatunk a győzelmi reményektől, amikor az utolsó előtt és az utolsó percben is gólt szereztünk, így 3-1-re módosítva az eredményt. Ebben a körben nagy meglepetésre az eddig magabiztos MTK-MFS-t legyőzte a Videoton, illetve a Győr is nyerni tudott a kecskemétiek ellen, így az utolsó körre várt a döntés a továbbjutásról.

 

Az MTK-MFS – Hírös-Ép-Kecskemét mérkőzés 2-2-vel zárult, így a Győri ETO legyőzésével minket várt volna az elődöntő. De a győriek vezetést szereztek, de a mérkőzés második felében fantasztikus játékkal megfordítottuk a mérkőzést, ezzel megszerezve a csoport második helyét.

 

Az elődöntőt másik csoport élén végzett házigazda Főnix-Fehérvárral vívtuk, akik a Haladás VSE, a Pécsi MFC, a Kaposvár, az UTE másik csapata, valamint az ASI előtt nyerték meg a csoportjukat.

 

Az elődöntő álomszerűen kezdődött, az első percben Ikarus gól született. Utána is jól játszottunk, de ellenfelünk sem adta fel egy pillanatra sem, többször tartották minket saját kapunk előtt, ám mi is veszélyeztettük az ő kapujukat. Az utolsó percben egy rosszul sikerült letámadás után, gyors fehérvári labdakihozatalt követően egalizálták a meccset. Következhettek a büntetők…ahol a 8 pár döntött…A MI JAVUNKRA!!!

 

A döntőben a Haladás VSE várt ránk, és az első két percben azt lehetett látni, hogy két fáradt csapat küzd egymással. Ezután elkezdtünk játszani és igazi örömfocival, viszonylag sima 3-0-s győzelmet arattunk a szombathelyiek ellen. EZZEL A GYŐZELEMMEL AZ IKARUS BSE U8-AS CSAPATA MEGNYERTE A FŐNIX KUPÁT!!!

 

A torna legjobb kapusának az IKARUS BSE-ből Skultéty Mátét lett, valamint a torna válogatottjába bekerült még Loch Barnabás és Sólyom Zente.

 

A két tornán győztes csapat tagjai: Skultéty Máté, Auer Péter, Jova Levente, Loch Barnabás, Balogh Zsombor, Walter Márk, Sólyom Zente, Németh Zoltán, Bogenfürst Martin.

Edzők: Gyurkovics László, Hazai Tamás

 

Csoportmérkőzések:

IKARUS BSE-Mtk-MFS 0-0

IKARUS BSE-Videoton 3-1

IKARUS BSE-SC Hírös-Ép Kecskemét 0-3

IKARUS BSE-UTE 3-1

IKARUS BSE-Győri ETO FC 3-1

 

Elődöntő:

IKARUS BSE-Főnix-Fehérvár 1-1 (b.u.:5-4)

 

Döntő:

IKARUS BSE-Haladás VSE 3-0

 

SZÉP VOLT FIÚK!
HAJRÁ IKA, CSAK AZ IKA!