UTÁNPÓTLÁS SIKEREK

 

Aranyérem a Szigetgyöngye Kupán

 

Az U10-es csapatunk hatalmas sikert ért el a korosztály kiemelt felkészülési tornáján, a Szigetgyöngye Kupán.

Az első alkalommal megrendezett kupán komoly erőt képviselő, neves ellenfelek vártak csapatunkra.

Az Ikarus BSE, Vasas, Bp. Honvéd, Videoton, MTK Mészöly FS, Gödöllő, Kelen SC és a rendező UTE csapatai két csoportban, majd alsó, illetve felsőházi rájátszásban küzdöttek a kupáért.

 

Az első meccsen a Kelen SC ellen kissé álmosan kezdtünk és bár megszereztük a vezetést, ellenfelünk egyenlített. Ezt követően hiába domináltunk, a győzelmet nem sikerült megszereznünk.

Ikarus BSE – Kelen SC 1:1

 

Nehéznek ígérkezett a második mérkőzésünk, hiszen bármilyen furcsa, még soha nem játszottunk a Videoton csapata ellen. A fiúk az első perctől maghoz ragadták a kezdeményezést és sorra dolgozták ki a helyzeteket. Az egyértelmű erőnléti és taktikai fölénynek meg is lett az eredménye.

Ikarus BSE – Videoton 6:0

 

Az utolsó csoportmeccsen a Gödöllő ellen nagy volt a tét. A csoportelsőség mellett az eredmény is nagy jelentőséggel bírt, hiszen mindkét csapat továbbjutott a felsőházba, de nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel, mivel az egymás elleni eredményt vittük magunkkal.

A két csapat mindig izgalmas, ki-ki meccset játszik. Ez mérkőzés a szokásos hatalmas csatát hozta, melyen kapusaink felváltva védve bravúrt, bravúrra halmoztak. A pontos összjáték és pontos befejezések eredménye:

Ikarus BSE – Gödöllő 2:0

 

A felsőházba így már 3 ponttal induló csapatunk a Vasas ellen már annak tudatában lépett pályára, hogy 3. helynél rosszabb eredményt nem érhet el. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért az első perctől hatalmas lelkesedéssel játszottak a fiúk, sorra dolgozták ki a helyzeteket és viszonylag könnyedén hozták a mérkőzést.

Ikarus BSE – Vasas 4:1

 

A torna utolsó mérkőzése tulajdonképpen az aranydöntő volt; amelyik csapat nyeri, első helyen végez.

Két hete Debrecenben a Karnevál Kupán egy szerencsétlen gól után a kissé elbizonytalanodó csapat végül 2:0-s vereséget szenvedett. A mérkőzés előtt Benkó Sándor edző nem is annyira a taktikai, mint a lélektani felkészítésre helyezte a hangsúlyt, méghozzá meglehetősen sikeresen.

Rövid idő alatt vezetést szerzett az UTE, majd az első találatot 1:1 –ben lemásolva megduplázta az előnyét. Fiaink viszont nem omlottak össze, hatalmas nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját. A sorra vezetett támadásokat és villámgyors pontos passzjátékot csak folyamatos szabálytalanságokkal tudták megállítani az UTE játékosai. Igaz azt is csak időlegesen, mivel egy szabadrúgást követően szépítettünk, majd a középkezdés után egy letámadással az egyenlítés következett. Ettől kezdve csak egy csapat volt a pályán. A siker lehetőségét megízlelve folyamatosan nyomás alatt tartva az ellenfelet egymás után szereztük meg az újabb gólokat – ebből Szabó Ákos 4-et, feltéve ezzel az egész kupán mutatott remek teljesítményére a koronát - megszerezve ezzel az aranyérmet.

IKARUS BSE - UTE 5:2

 

A torna legjobb mezőnyjátékosa csapatunk védője Vatali Zsolt lett, aki szokásához híven a védekezés mellett bejátszotta az egész pályát, a középpályát teljesen uralta és többször is veszélyeztette távoli lövéseivel az ellenfelek kapuit.

 

 

Feltöltve : 2016.08.30.